Σε αυτή τη φθινοπωρινή συνταγή της εβδομάδας Barilla Ταλιατέλες με τρούφες της Norcia η μαύρη τρούφα της Norcia (πόλη της Umbria) δένει θαυμάσια με τις ταλιατέλες με αυγά.
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
- 250 γρ ζυμαρικά Tagliatelle Barilla με αυγά
- 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι ξηρό κόκκινο κρασί
- μαύρη τρούφα της Norcia
- αλάτι
- πιπέρι
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:
- Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν στο ελαιόλαδο με ένα κομματάκι τρούφα, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ελαφρύ και ομοιόμορφο ρόδισμα.
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε το μείγμα να σωθεί για λίγα λεπτά.
- Βράστε τις ταλιατέλες με αυγά της σειράς La Collezione της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε όταν γίνουν al dente και προσθέστε τις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
- Σοτάρετε για λίγο τα ζυμαρικά με μερικές κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο. Γαρνίρετε τα πιάτα με τις φέτες τρούφας.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Καθαρίστε την τρούφα με ένα μαλακό βουρτσάκι κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα χώματος. Η τρούφα είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν το βάλετε σε άμμο, σε πριονίδι, ή μετά από προσεκτικό καθάρισμα με ελαιόλαδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου