ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ !!!!

Αυτό το σύνηθες φαινόμενο να βάζουν « ταμπέλες» στις γυναίκες και φυσικά ότι κάνει μια γυναίκα να είναι λάθος ενώ ένας Άνδρας να επαινείται για την ίδια συμπεριφορά.
Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα την θέση μου ότι δεν είμαι φεμινίστρια απλά ειμαι και εγω ένα ζωντανο παραδειγμα «Ταμπέλας ».
Εκτός όμως από εμένα αυτό το φαινόμενο το συναντάμε παντού και ειδικότερα στις « κλειστές κοινωνίες».
ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ
Περιττό να αναπτύξουμε το γεγονός ότι όταν μια κοπέλα ακολουθούσε το επάγγελμα της τέχνης όπως πχ Ηθοποιός
η ταμπέλα της είχε πολλούς χαρακτηρισμούς ασέμνους που δεν μπορώ να αναφέρω.
Βεβαία ξεκινούσε ήπια του τύπου …
-επάγγελμα της πείνας  διάλεξε . Τώρα αυτό λέγετε δουλεία ? .-Τα μυαλά πάνω από το κεφάλι της έχει κτλ. Κτλ.
Σε μια επικείμενη επιτυχία όμως  … εκεί άρχιζε το ..  show time…
-Σίγουρα θα έκανε πολλά για να φτάσει εκεί …
Και όλα αυτά που είπα ότι δεν μπορώ να αναφέρω.
Είναι σε μερικούς στο  DNA τους να έχουν αλλεργία στην επιτυχία του άλλου.
Αν βέβαια τύχει στην οικογένεια τους  … σκυφτό το κεφάλι και συμπεριφορά χρυσόψαρου μηδενική μνήμη.
ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Είναι για έμενα μια μορφή ρατσισμού η αντιμετώπιση ενός ανθρώπου από την εμφάνιση και μόνο κάπως έτσι ήρθε και η ανορεξία νομίζοντας ότι αν έχουν προδιαγραφές μοντέλου θα ενταχθούν καλυτέρα στη κοινωνία ειδικά αν είχε την «Ταμπέλα της Φάλαινας» .
Μήπως οι ταμπέλες οδηγούν στην ανορεξία ?
Φυσικά αγνοώντας αν η κάθε κοπέλα έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα ,αν πέρασε κατάθλιψη η οτιδήποτε άλλο είναι «Φάλαινα» τέλος !!! και εκεί άρχετε η στιγμή που δυσκολεύεται ακόμα και εργασία να βρει , η κάθε μόρφωση μηδενίζεται η κάθε καλή συμπεριφορά επίσης . Αυτές οι φάλαινες όμως έχουν τα καλύτερα πρόσωπα και αν είναι και κομπλεξάριστες …είναι η καλύτερη παρέα γιατί δεν έχουν ανασφάλειες.
Αν βέβαια μία κοπέλα προσέχει την διατροφή της γυμνάζεται κτλ δεν γλυτώνει ούτε αυτή γιατί έχουν έτοιμη την ταμπέλα της ανορεξικής …σιγά μην γλυτώνατε και εσείς.
Αν κάποια προσέχει την εμφάνιση της εκεί έχουμε την ταμπέλα της «Λουσούς» που κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι σπαταλούν χρήματα για την εμφάνιση τους απλά ξέρουν τι σημαίνει κομψότητα και μπορούν να το πετύχουν με οικονομικούς τρόπους και ευστοχία.
Φυσικά υπάρχουν και κάποιες που βάζουν την Άρτα τα Γιάννενα και όλη την Στερεά Ελλάδα αλλά εκεί έχουμε το θέμα ανασφάλειας και άστοχης επιβεβαίωσης που κατά κάποιον τρόπο είναι από φόβο «Ταμπέλας» και άμυνας
σίγουρα κάποια ιστορία κρύβεται και πίσω από αυτό.
Αν βέβαια τύχει στην οικογένεια τους  … σκυφτό το κεφάλι και συμπεριφορά χρυσόψαρου μηδενική μνήμη.
ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Εδώ έχουμε παρέλαση από ταμπέλες και βέβαια ότι μα ότι και να κάνεις υπάρχει μια ταμπελίτσα και για εσένα.
Όταν μια γυναίκα υπέστη ψυχολογική και σωματική βία τότε  …αγάπη μου δεν τους βρίσκεις πουθενά !!!!
Αν αποφασίσεις να μείνεις με κάποιο άτομο από την θανάσιμη πεντάδα (αλκοολικός , ναρκομανής , τζογαδόρος , γυναικάς , κρυφόbis3χuall ) θα πουν ότι είναι χαζή που μένει μαζί του και κάποιες φορές έχουμε και το παράδοξο να λένε για τον σύζυγο αυτόν ότι είναι το καλύτερο παιδί γιατι την δική του προσωπική ταμπέλα την έχει καλα κρυμμένη .
Αν αποφασίσεις να φύγεις ….. θα πουν γιατί δεν έμεινες να τον βοηθήσεις …τα παιδιά χρειάζονται τον Πατέρα τους και το γεγονός ότι ο Πατέρας ίσως και να είναι ΠΑ-ΤΕΡΑΣ δεν περνάει  καν από το μυαλό τους . Φαινόμενα παιδικής βίας έχουν γίνει από τους ίδιους τους πατεράδες και φυσικά με ένα κοινωνικό προφίλ ενός αξιόλογου οικογενειάρχη .,η Ενδοοικογενειακή βία δεν υπάρχει καν για κάποιους αρκεί η οικογένεια να είναι ενωμένη και ας είναι με αγκάθια , κάνεις δεν θα ασχοληθεί με τις πληγές σου αρκεί να δίνεις το σωστό παράδειγμα για αυτούς.
Ευτυχώς που υπάρχουν και εκείνα τα κέντρα που πια βοηθούν τις γυναίκες που σιωπούν και υπομένουν . Γιατί κάποιες φορές ούτε καν η ίδια οικογένεια δεν δέχεται να αγκαλιάσει την ατιμασμένη κόρη που ντρόπιασε το όνομα τους.
Ακόμα και αν χωρίσεις σε περιπτώσεις που η κατάσταση είναι στο απροχώρητο πάντα θα έχεις την ταμπέλα της χωρισμένης και αν έχεις και παιδί είναι ακόμα μεγαλύτερος ο τίτλος «χωρισμένη με παιδί»  και πάντα η κατηγόρια ότι δεν έμεινες για το παιδί σου λες και τα παιδιά είναι χαζά και δεν καταλαβαίνουν το άσχημο κλίμα.
Πάντως με ένα διαζύγιο να ξέρεις ξεχωρίζουν και οι φίλοι που ήταν τελικά πραγματικοί φίλοι στην ζωή σου.
Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις την ζωή σου ….. δύσκολα τα πράγματα κοπελιά μηδενίζονται οι λόγοι χωρισμού και εστιαζόμαστε στο ότι.. χώρισες γιατί βρήκες άλλον τέλος !!!! ακόμα και αν ήρθε μετά απο καιρό στην ζωή σου , ακόμα και αν εσύ εξάντλησες όλες τις προσπάθειες.
Αν βέβαια τύχει στην οικογένεια τους  … σκυφτό το κεφάλι και συμπεριφορά χρυσόψαρου μηδενική μνήμη.
Αν ένας άνδρας απατά … είναι άνδρας έτσι κάνουν οι άνδρες  και παίρνει και δώρο τον έπαινο …αν το κάνει μία γυναίκα οι χαρακτηρισμοί ? ακατάλληλοι .
Ο Άνδρας όμως θέλει επιβεβαίωση ενώ η γυναίκα αγάπη
μεγάλο θέμα βέβαια η απιστία και δεν με βρίσκει και σύμφωνη .
ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ
Σε αυτή την περίπτωση οι ταμπέλες έρχονται από την εγκυμοσύνη ακόμα …αν μείνεις έγκυος μικρή  –Γιατί κράτησε το παιδί ?
αν  δεν διαλέξεις να το κρατήσεις  – Σα δεν ντρέπεται που το έριξε ….Πουθενά  , πουθενά δεν τους βρίσκεις  , ακόμα και σε μεγάλη ηλικία
να θες να κάνεις παιδάκι πάντα με τον καλό λόγο στα χείλη …!!!
Υιοθετείς ένα παιδάκι … αρχίζουν τα σχόλια για την γονιμότητα σου άσχετα αν κάποιες φορές δεν ευθύνεται η γυναίκα.
Αν σκάφτεσαι να το κάνεις  ΜΠΡΑΒΟ σου και χίλια συγχαρητήρια γιατί μητέρα είναι αυτή
που μεγαλώνει το παιδί  και μην  ακούς κανέναν !!!
Και αίσχος σε όσους μεταφέρουν ανάξιες ταμπέλες τόσο στις μητέρες όσο και αργότερα στα παιδιά αυτά που
δεν είναι κατώτερης γενιάς είναι ισάξια με όλα τα παιδία του κόσμου
Άπλα μυστικό πάνω από 3 άτομα είναι πρωτοσέλιδο για να ξέρεις.
Αν βέβαια τύχει στην οικογένεια τους  … σκυφτό το κεφάλι και συμπεριφορά χρυσόψαρου μηδενική μνήμη.
Κλείνοντας λέω να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους και να κάνουμε έναν χαρούμενο επίλογο με ταμπέλες που καμιά μαμά
δεν πρέπει να παίρνει σοβαρά
Είναι αυτές οι ταμπέλες διαπαιδαγώγησης
Αν είσαι υπερπροστατευτική με το παιδί σου θα σε πουν υπερβολική .
Αν είσαι χαλαρή με το παιδί θα σε πουν αδιάφορη . Αν μαλώνεις το παιδί κοίτα μην σου φέρουν κοινωνική λειτουργό αν πάλι
δεν το μαλώνεις θα σου χρεώσουν ότι δεν ξέρεις να συμπεριφερθείς και θα γίνει κακομαθημένο μια λέξη που την ακούμε συχνά .
Αν δεν δίνεις σοκολάτα στερείς πράγματα από το παιδί και δύσκολο κάποιος να καταλάβει ότι κάποιες μητέρες πιστεύουν ότι  σε μικρή ηλικία η πολύ ποσότητα σοκολάτας δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά πάντα θα βρίσκονται να του δίνουν κρυφά  γιατί η μαμά του είναι κακιά που δεν το αφήνει
Συμπέρασμα ?
Οι ταμπέλες ατελείωτες και πάντα θα υπάρχουν η ζωή όμως είναι μικρή και πάνω από όλα δική σου γιατί να την ζεις  και να μην φοβάσαι  καμιά ταμπέλα.
Τζένη Μερτίκα
Share on Google Plus
To tzast-aout.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος, καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του tzast-aout.blogspot.gr είναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία σας.

About Just Out

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου